Red Bull Feel the Wheel 2020

Tahle perfektní a adrenalinem nabitá akce se konala 8. 8. 2020 v Benátky nad Jizerou a kdo byl přítomný, tak určitě potvrdí povedenost týhle skate-longborad-cross akcičky! Dopoledne se konal open trénink a odpoledne se začal jezdit závod. 


                              Závodníci připraveni na startu

 

Pumptracková trať v Benátkách nad Jizerou byla oproti té v Bohnicích sice menší, ale za to zákeřnější! O tvrdé pády a držky v tomto závodě nebyla nouze. Trať byla sice často kropená vodou, ale jinak byla její kvalita těžce podprůměrná. Nánosy prachu zastavili nejednoho závodníka a přivodily mnohým odřeniny. Což ale nevadilo, protože stovky závodníků bylo posíleno Red Bullem, takže byli nahecovaní jako olympijští sportovci! Počasí vyšlo na 1 + a venkovní teplota připomínala teplotu letoviska v Tunisku, takže se potili nejen závodníci, ale i stovky diváků na tribunách bez tribun. 


Závodů se zúčastnili i naši dva lektoři. Konkrétně Vladimír Blecha a David Blaha. Pojďme se teď věnovat Vláďovi. Jeho výkon byl po celou dobu závodu na velice přesvědčivé až profesionální úrovni. Jen těžko hledal jak v tréninkových tak i závodních jízdách přemožitele. Není se také čemu divit, protože tenhle klučina si na skejtu jede to svoje už přes dvacet let! Vláďa už Feel the Wheel jednou vyhrál a několikrát byl druhý. Závod v Benátkách jel na svém BOJKOT kompletu, na kterém jel rychle jak bláznivý řidič BMW, který ujíždí policejní hlídce!! Vláďa se z celkem 250 závodníků probojoval až do FINÁLE! Celkově se umístil Vláďa na krásném třetím místě a my mu tímto gratulujeme a těšíme se na další hecovačky v roce 2021!

                              Vláďa Blešák drtí hlínu!



David Blaha měl na tomto typu závodu svojí premiéru. V tréninkových jízdách byl přesvědčivý a v závodních jízdách měl celkem kvalitní výkon. Mnohokrát mu pomohlo štěstíčko. Komplet mu zapůjčil největší srdcař a slalomová legenda Michal Šubrt. Vzkazuje ti Michale "Ještě jednou moc děkuji". Na tento typ závodu totiž potřebujete speciální komplet. Nedá se závodit na klasickém skejtu nebo cruiseru, je prostě potřeba mít obrovská kola, trucky, desku a koule, protože rychlost při rozjezdu a pumpování není pro každého! David se nakonec probojoval do finále. Ve finálové jízdě ale prospal start a nakonec skončil těsně za Vláďou na 4. místě. Takže taky gratulujeme Davide, ale příště na bednu!! 

 

                             David Dí Bí Blaha s větrem o závod

Jestli jsi dočetl až sem a aspoň jednou ses usmál, tak máme cíl splněn. Jinak na tyhle závody se chystáme i tento rok, takže pevně věříme, že nás přijdete podpořit a FANDIT! 

 

 

Video ze závodů


ŠKOLA SKEJTU ŽURNÁL COMPANY