Výlet do největší kryté haly v ČR!

Je sobota ráno a já vyrážím na Hlavní nádraží, kde máme dnes sraz před naším celodenním výletem. Celodenní výlet? Ano, přesně tak! Celodenní výlet Školy skejtu probíhá vždy jednou za čtrnáct dní pokaždé v sobotu. Sraz na výlet máme v 8:30 na Hlavním nádraží v Praze a návrat je v 16:10 na to samé místo. Výlet je vhodný jak pro úplné začátečníky, tak pro pokročilé holky i kluky ve věku od 5 do 16 let. Výletu se však mohou účastnit po předchozí domluvě účastnit i dospělí. Často s námi jezdí rodiče dětí, kteří se jezdit na skejtu také učí. Na místě našeho srazu se nachází asi největší model z lega, který jsme kdy viděli. Je složen z 342 tisíc kostiček lego. Děti model obdivují a zkoumají. Po chvíli už jsme na místě všichni, takže se jistým a pevným krokem vydáme směrem na nástupiště 9 a 3/4. 

 

 Nádherný model hlavního nádraží v Praze na hlavním nádraží v Praze. 

 

Cesta rychlíkem utíká fakt rychle :) . Máme rezervovaná celá kupé, takže nikoho nerušíme a nikdo neruší nás. Cestování ve vlaku je velice pohodlné a jsme rádi, že se během cesty můžeme dívat na krásnou krajinu kolem nás. Cestou hrajeme různé hry, povídáme si, čteme knížky a pro velké neposedy je možnost jít se proběhnout do uličky. Navíc v uličce jednou za čas projede jídelní vozíček s různými pamlsky a pitím, takže co víc si přát.

 

Skupinová fotka u vlaku

 

Ani se nenadějeme a jsme v Ústí nad Orlicí. Hala se od nádraží nachází zhruba patnáct minut rychlou chůzí. Chůze je po sezení ve vlaku příjemná a celodenní výlet je také o pohybu a objevování. Proč jedeme až do Ústí nad Orlicí? Protože jedeme do největší kryté haly v ČR, kterou máme pronajatou celou pouze pro nás!

 

Skupinové foto ze skateparku v Ústí nad Orlicí. Pro více fotek a videí sledujte @skolaskejtu

 

Po příchodu do haly často slyšíme "wow" od dětí co tam ještě nikdy nebyli. Následuje detailní seznámení se s prostory a pravidly jízdy/chování ve skateparku. Snažíme se předejít zbytečným srážkám a karambolům. Následuje zahřátí a rozcvička pro děti. Po rozcvičce dětem zkontrolujeme skateboardy a ochranné pomůcky. Každý s sebou musí povinně mít helmu,  chrániče a skateboard. Po rozcvičce začínáme jezdit a užíváme si perfektní překážky, které tato hala nabízí. Hala je postavená celá ze dřeva, takže pokud spadnete, tak se jednoduše sklouznete. Je těžké říct, která část haly děti baví nejvíce, protože celá hala je fakt super! Každý si zde najde to, co hledá. Instruktoři se dětem věnují individuálně a pomáhají jim s různými triky. Navíc dětem předvádí své naučené triky a děti se tím inspirují. Kromě toho, že se dá v hale skejtovat, je možné zde hrát i basketball či pingpong. Basketball se hraje v zadní části haly mimo skatepark, takže se nemůže stát, že by někdo někoho trefil míčem. Jelikož v cenně výletu je i oběd pro každého účastníka, tak nám po dvanácté hodině přivezou pizzu různých druhů a všichni se dosyta najedí. Po jídle následuje krátký odpočinek a pokračujeme v ježdění. Dětem natáčíme jejich triky a motivujeme je k dalším výkonům. 

 

 

Kvalitní mikiny a trička máme od one and only MatesArt sítotisk

 

Po obědě dál jezdíme. Děti mají nějakou dobu volný čas a jezdí si tak, jak chtějí. Procvičují si triky, které již umí a snaží naučit se nové. Instruktoři si děti rozdělí do skupinek a pracují s nimi například na tom, jak se dělá ollie. Začátečníci se snaží ollie udělat na místě a pokročilí již přeskakují různé překážky a hecují se navzájem. Dále se pak učíme triky jako pop shove it, kickflip a další. Odpoledne skončíme v hale a vydáváme se na vlak zpátky do Prahy, kde si děti vyzvednou jejich rodiče. 

 

Pokud byste chtěli zažít atmosféru výletu, přihlásit se můžete zde: VÝLET

 

TĚŠÍME SE NA VÁS!